Att finna container för import och export

I Sverige och i övriga världen finns det massor av olika vägar att gå för att finna en container för olika ändamål. I det fallet handlar det om vad det är som du ska transportera, hur stor den behöver vara samt vilka funktioner som måste finnas för att transporten ska fungera. Du kan i de allra flesta fall välja om du vill köpa eller hyra den eller de containrar som ska användas. Är det så att du hela tiden brukar dessa för transporter, så kommer naturligtvis köp att vara ett bra och kostnadseffektivt val. Detta då containrar har en mycket lång livslängd. Hur som helt hyr de flesta den container de behöver, då just storlek och vad som krävs kan skifta från gång till gång.

Var hyr du din container?

Egentligen kommer det att bli ditt rederi eller din speditör som hyr den container som ska användas i de flesta fall. Här finns det de som hyr från tillverkare samt de som faktiskt har egna containrar i lager. De som har egna containrar är de stora speditörerna såsom Maersk och Schenker, men det finns även mindre som har dessa. Nu är det inte alla som hyr containrar för transport, utan här handlar det också om förvaring. I det fallet hyr du din container hos en av de många tillverkare som finns. Detta är då något du inte kan hyra från en speditör, då deras containrar enbart används för sjötransport och andra transporter.

Olika storlekar och modeller på containrar

När du ska välja container för en kommande transport, är det också viktigt att välja den rätta. Detta kommer då i många fall vara det som påverkar priset. Är det så att du bara ska frakta ett par kubikmeter produkter, kan det oftast vara det lönsammaste att välja delad container. I det fallet behöver du inte ens hyra en på egenhand. Detta tar ditt transportbolag hand om åt dig. I andra fall är valet 20 fot eller 40 fot som standard. Här kommer du som kräver också kunna hyra frys och kyl container. Detta då du väljer att transportera produkter som måste hanteras på ett visst sätt.